Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

ΡΕ.ΚΛΑΜΑ

Η στέγη Κερατέας αποτελεί προσωπική πρωτοβουλία της κυρίας Ράνιας, που πήγε να ασχοληθεί με το εξοχικό της αλλά δεν μπόρεσε να μείνει αδρανής μπροστά στο πρόβλημα των αδέσποτων της περιοχής της και αποφάσισε να δράσει για αυτά και να τους δώσει ένα σπίτι.
Τα περισσότερα εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους, γέρικα ή κουτάβια, αστείρωτα και άρρωστα, βρήκαν μια ζεστή αγκαλιά, καθώς και φροντίδα και περίθαλψη κοντά της. Με καθαρά προσωπικά έξοδα και περιστασιακή βοήθεια από εθελοντές, η κυρία Ράνια προσφέρει στα ζωάκια μια στέγη, φαγητό, περίθαλψη, εμβόλια, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις.
Παρόλα αυτά ο ρυθμός των υιοθεσιών είναι αργός και είναι δύσκολο να κρατηθούν οι ισορροπίες. Ο μεγάλος αριθμός των ζώων έχει σαν αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να μην επαρκούν και να έχει αυξηθεί και ο χρόνος που χρειάζεται για την καθαριότητα των χώρων, καθώς και τα έξοδα.
Υπάρχει πλέον μεγάλη και άμεση ανάγκη σε τροφές, αποπαρασιτικά (αμπούλες, κολάρα και σπρέυ), άμμο για γάτες, φάρμακα, εθελοντική εργασία για κατασκευή χωρισμάτων και για καθαριότητα, παλιές κουβέρτες, στρώματα, σεντόνια και σπιτάκια για σκυλάκια.


Ας στηρίξουμε την κυρία Ράνια που πραγματικά έχει κουραστεί. Ας την βοηθήσουμε να βοηθήσει ακόμα περισσότερα ζωάκια.
Εάν θέλετε να βοηθήσετε τη στέγη Κερατέας, επικοινωνείτε με το adespotakia@gmail.com.