Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΣΦΥΡΙΞΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ

Σύμβολο της ελπίδας για όλα τα τετράποδα είναι το κουταβάκι Wall-e, ένα από τα πέντε σκυλάκια που μεταφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο κυνοκομείο της Οκλαχόμα.

 
Τα πέντε σκυλάκια κατέληξαν στο κυνοκομείο επειδή ο υπάλληλος της αμερικανικής υπηρεσίας για την προστασία των ζώων που τα βρήκε, έκρινε ότι ήταν άρρωστα και έπρεπε να θανατωθούν.
Ωστόσο, οι ενέσεις ευθανασίας (δυο για κάθε σκυλάκι), προφανώς δεν είχαν επίδραση στο κουταβάκι, το οποίο βρέθηκε ζωντανό και καλά στην υγεία του την επόμενη ημέρα.
«Περπατούσε καμαρωτός πέρα δώθε. Με άκουσε που ερχόμουν με το αυτοκίνητο, κοίταξε ψηλά και με είδε», δήλωσε την Τετάρτη ο Scott Prall, υπάλληλος της υπηρεσίας για την προστασία των ζώων.
Έκπληκτος, ο Scott Prall μετέφερε το κουτάβι στην κτηνίατρο, η οποία αφού το εξέτασε, δημοσίευσε την ιστορία του σε ιστοσελίδα υιοθεσίας ζώων.
Από τότε εκατοντάδες άνθρωποι τηλεφωνούν και εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την υιοθεσία του μικρού Wall-e, που πήρε το όνομά του από έναν χαρακτήρα του Disney.
«Τόσοι πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να τον υιοθετήσουν», δήλωσε η κτηνίατρος προσθέτοντας ότι ψάχνει να βρει το καλύτερο σπίτι για τον Wall-e.
Το αυξημένο ενδιαφέρον για το μικρό κουταβάκι οφείλεται στο γεγονός ότι η ιστορία του είναι μοναδική.
«Του έκαναν δυο ενέσεις ευθανασίας και όμως το σκυλάκι ‘’αναστήθηκε’’. Αυτή είναι θέληση για ζωή», σχολίασε μια γυναίκα που ενδιαφέρεται να το υιοθετήσει.
Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ περίπου 8 εκατομμύρια αδέσποτα καταλήγουν στα κυνοκομεία. Σχεδόν τα μισά από αυτά υποβάλλονται σε ευθανασία.
(http://www.i-live.gr/news-skulos-efthanasia)