Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΣΦΥΡΙΞΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ

Οι περισσότεροι από εμάς ακούσαμε χθες απο τις ειδήσεις ότι βρέθηκε στο Κερατσίνι του Πειραιά ένα ζευγάρι που είχε δολοφονηθεί με καραμπίνα μπροστά στα μάτια του 14 μηνων παιδιού τους. Τη δολοφονια διέπραξε ο ξάδερφος του συζύγου ο οποίος στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε και υπέκυψε κι εκείνος. Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα συλληπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων για τον τόσο άδικο τρόπο που έφυγαν δυό δικοί τους άνθρωποι.
Θα αναρωτιέστε γιατί γράφω αυτή τη σημείωση. Η Αννίτα (έτσι ονομαζόταν η κοπέλα) ζούσε στο Κερατσίνι μαζί με τον σύζυγό της και το παιδάκι τους μια ήσυχη κι ευτυχισμένη ζωή. Ήταν άνθρωπος που νοιαζόταν για τους ανθρώπους γύρω της αλλά προπάντων είχε πολύ βαθιά ριζωμένη μεσα στην καρδιά της την αγάπη της για τα ζώα. Η Αννίτα ξύπναγε το πρωί, φόρτωνε το αυτοκίνητό της με τροφές και πήγαινε να ταϊσει τα 35 περίπου αδέσποτα που ζουν στη ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου. Είχε φροντίσει τα τελευταία 10 χρόνια να στειρώσει όσα θηλυκά υπήρχαν για να μην πολλαπλασιάζονται και δεν έλειψε από το καθήκον της ούτε μια μέρα εκτός απο τις 3 ημέρες που ήταν στο μαιευτήριο. Όμως ακόμα και τότε είχε φροντίσει ώστε να πάνε κάποιοι γνωστοί να ταϊσουν "τα παιδιά της" όπως αποκαλούσε τα αδέσποτα. Τώρα "τα παιδιά της" έμειναν ορφανά. Δυό μέρες περίμεναν μάταια να φανεί. Δεν ήταν μέλος σε φιλοζωικό σωματείο, ήταν ανεξάρτητη και δε ζήτησε ποτέ από κανένα βοήθεια, οικονομική ή ηθική. Έφτασε λοιπόν η ώρα όλοι εμείς οι φιλόζωοι να βοηθήσουμε την Αννιτούλα για να μην πεινάσουν ή νιώσουν την εγκατάλειψη τα αδέσποτα που φρόντιζε. Δε ζητάμε χρήματα ως βοήθημα αλλά επειδή το κόστος να τραφούν τα ζώα αυτά είναι δυσβάσταχτο, ζητάμε απο εθελοντές να μας βοήθησουν με τροφές (και μισό κιλό ξηράς τροφής είναι πολύ σημαντικό για τα ζώα αυτά) και όσους μπορούν να επικοινωνήσουν ώστε να πηγαίνουν να τα ταϊζουν. Ασχολούμαστε κι εμείς αλλά ο καθένας από εμάς φροντίζει άλλα τόσα ζώα σε άλλες περιοχές του Πειραιά.

Ζητάμε την κατανόηση και τη βοήθεια όλων σας ώστε αυτά τα αδεσποτάκια να μην μείνουν απροστάτευτα και νηστικά. Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων.

Μαρίνα Τέλη - Σταυρούλα Ζερβού

Τηλ.επικοινωνίας : 6948257095 Μαρίνα
                              6939553459 Σταυρούλα
Ας βοηθήσουμε όλοι ώστε να συνεχιστεί το μεγάλο έργο της Αννίτας και να αναπαυθεί η ψυχούλα της.